• Inspiration
  • Hurtig levering 1-3 hverdage
  • 14 dages fortrydelsesret       Tlf: 7230 1237

Små nemme Grillopskrifter - Til den helt store grill menu

Oprettet d. under Opskrifter - Grill

Små nemme Grillopskrifter - Til den helt store grill menu

Små nemme grillopskrifter -
Som nemt kan blive til den helt store grillmenu - 
Til Gæster - Super Bowl - Melodi Grand Prix - Weekend 
eller afslapning i vinterferien med famile og venner 

Snack

Quesadillas

Forårsløg
Skinkestrimler
Creme Fraiche
Cheddar ost

Bland forårsløg – Skinkestrimler – Creme Fraiche
Kom fyldet på Quesadillaen– drys med ost og læg næste Quesadilla på som låg
Grilles indirekte nogle få minutter til osten er smeltet og Quesadillas er sprøde

Dadler i Bacon

Dadler
Blå ost
Bacon
Tag stenen ud af dadlen – fyld den med en smule blå ost – Rul et stykke bacon om hver dadel.
Hæft sammen med en tandstik.  Sæt dem i grillen ved indirekte varme og bag i ca. 20 minutter eller til baconen er sprød og lækker ved ca 180 grader

Grill-Røget Laks

1 lakseside. / Laksestykker
Acacie Honning
Mandelflager

  • Læg laksen på et dobbelt stykke stanniol. Eller grillplanke
  • Tør kødsiden af laksen godt af med papir
  • Smør hele side godt ind i honning
  • Drys med mandelflager

Tilberedning:

  • Tænd grillen og gå efter en temp. På ca 200 grader, til kuglegrill svarer det til ca ¾ optændingsrør
  • Sæt grillen op til indirekte grillning (briketterne kun i den ene side)
  • Kom røgesmuld i en kraftig alubakke eller en metalbradepande, læg 1 briket op i smuldet, og placer bakken i det frie område i bunden af grillen. På en gasgrill, er det muligt at stille bakke ned oven på brænderne som er tændte, det vil give varme nok til at antænde smuldet.
  • Placer laksen over bakken læg låget på og luk ca ½ for det øverste luftspjæld

Laksen skal røges i ca 20-30 min, men kig til den efter 15 min og vurder om den er ved at være klar

Laksen 

Anrettes på bund af rå marinerede
Courgette / Squash skrælles i tynde strimler

Marinade:
Limesaft
Rørsukker
salt / Peber

Marinade tilsættes få minutter inden servering

Grillet Cuvette

  • Cuvette steg
  • Salt, peber
  • Evt hvidløg eller andet krydderi

Tilberedning:

  • Tænd grillen og sæt den op til indirekte grillning ( briketter i den ene side, eller sluk for 1 eller 2 brændere på gasgrillen)
  • Sigt efter en temp. På ca 200 grader ( briketter svare det til ca ¾ optændingsrør)
  • Pak culotten ud og dup den godt af med papir
  • Rids nu fedtlaget i fine tern, men pas på med ikke at ridse ned i kødet
  • Krydder begge sider af stegen med salt og peber
  • Placer nu stegen på den indirekte side i grillen og luk låget.
  • Lad stegen stå i mindst 30 min før du kontrollerer temperaturen i stegen.
  • Slut temp. Rød: 55 grader, Medium 57 grader, gennemstegt 58-60 grader
  • Hvis du har en varmekasse ( snak med slagteren i Brugsen, dem de får fisk i, de er super gode til det, og han smider dem alligevel ud ) så skal du tage stegen af 5 grader før den har den slut temp du gerne vil have, læg stegen i kassen og dæk den ikke til, lad den nu hvile i min. 20 min.

Black Forrest kyllingbryst

  • Kyllingebryster
  • Friskost ( smag efter eget valg )
  • Schwartzwalder skinke, eller Seranoskinke, bacon kan også bruges

Tilberedning:

  • Læg kyllingebryster fladt på skærebrættet, skær en lomme på langs, men uden at skære hele vejen igennem.
  • Smør nu alle kyllingebrysterne med friskosten.
  • Fold kyllingebrysterne sammen igen.
  • Rul 1 eller 2 stykker skinke/bacon stramt om kyllingebrystet.
  • Sæt fadet med de færdige kyllingebryster i køleskabet.
  • Tænd grillen op og ram en temp på 180-200 grader til indirekte grillning
  • Læg kyllingebrysterne på den indirekte side og luk låget på grillen
  • Grilltid ca 20 min.
  • Kyllingebrysterne er klar når kernetemperaturen er på 68 grader

Fyldte Bagekartofler

Bagekartofler
Løg
Bacon i tern
Fløde
Salt og peber
Revet ost
Bages møre i ovn eller grill

Man kan også koge dem alm.
Når kartoflerne er færdige, udskrabes de og skallen gemmes. "kartoffelkødet" puttes i en skål
Bacon steges  på panden løgene hakkes og tilsættes steger med uden at tage farve, det hele
Vippes oven i kartoffelmassen som moses eller røres plejer gerne at bruge håndmikseren til dette med
Kød/dej piskerne monteret, kartoffelmassen røres/moses fløde salt og peber tilsættes til man har en lækker mos.
Fyldet kommes tilbage i kartoffelskallen og stiles tilbage i ovnen/grillen i ca. 10-15 min.
Tip. Man kan evt. komme lidt reven ost på toppen, kan også laves i god tid i forvejen så skal de bare
have lidt længere tid i ovnen/grillen  
Pyntes af med lidt grønt lige inden servering

Tomatsalat

1 Kg. Små tomater
Edammer 
Bønner  
1-2 Rødløg
1 Agurk
1 Bdt. Frisk Dild
1 glas Oliven sorte eller grønne uden sten 
Mozzarella kugler

Skær tomaterne i kvarte – halve hvis de er meget små – Halver agurken på langs – fjern det inderste med en teske og skær agurken i skiver – Skræl rødløgene og sker dem i tynde løgringe – hak dilden groft – Oliven skæres i 2-3 stykker – det hele vendes sammen med dressingen og anrettes på et fad

Balsamico Dressing
1 spsk. Hvidvinseddike
4 spsk. God olivenolie
1 spsk. Dijonsennep
1 fed finthakket hvidløg
Smages til med Akacie Honning
Salt og pepper

Dessert

Irish Coffee 

2 spsk Brun Farin 
2 dl god kaffe 
4 cl Whiskey 
6 spsk let prisket piskefløde 38%

Kom sukkeret i klasset eller kruset - Hæld kaffen over og rør til sukkeret er opløst
kom whiskey i - til slut kom flødeskum på toppen og server straks 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar