De har landets største specialbutik inden for grill: -
Det vildeste spørgsmål jeg har fået fra en kunde er, hvordan man griller en bæverhale
Trioen bag landets største specialbutik indenfor grill, trækul, røgeovne, udstyr og grill-reservedele vedgår gerne, at de er passionerede. De har fingeren på pulsen og er ikke tvivl om, hvad der bliver det næste, der kommer til at buldre frem.
Kuglegrill fra Weber har tændt gnisten i den forretning, der i dag er landets største specialbutik på sit felt.
- Egentlig var jeg medejer af Brørup Maskinhandel, da vi fik forhandlingen af Weber ind som en sideforretning. Så begyndte jeg at snuse lidt til at grille og blev fanget af det, fortæller Stig Jensen.
I 2016 valgte han og hans hustru, Berit Jensen, samt kompagnonen Michael Toftelund at købe grilldelen ud af maskinhandlen.
- Siden har filosofien været at nørde rundt i alt, der har med grill og røgeovne at gøre, forklarer han.
Kompagnonen Michael havde de lært at kende gennem fora for grillfolket på nettet.
- Jeg ved præcis, hvornår jeg blev grebet af grill. Det var i 1996, da Jan Glæsel i en fingeret quiz i tv-programmet Husk lige tandbørsten tabte sin Weber kuglegrill. Dagen efter gik jeg ned i brugsen, hvor de solgte kuglegrill fra Weber til en formue, og købte en. Og så har jeg ikke set mig tilbage siden. Weber startede det hele for mig, og det er også på grund af Weber, at vores forretning eksisterer, siger Michael.
I dag er der kommet grill og røgovne fra andre brands ind i udstillingslokalerne, og de sælger også masser af tilbehør og reservedele samt lidt grillsaucer og krydderier.
Køkken uden emhætte
De første mange år, Berit og Stig var gift, var det hende, der stod for madlavningen, men det ændrede sig markant, da han fik smag for at stå ude i den friske luft og grille.
- Nu er det sådan, at jeg nogle gange næsten skal spørge om lov til at lave mad, fortæller hun med et smil på læben.
Han tilføjer:
- Vores hus er nok et af de få i vores lille by, Brørup, der ingen emhætte har. Det er fordi, vi laver rigtig meget mad udendørs.
Trekløveret bag butikken kan lide at lege med temperaturer og smage, når de griller.
- Vi bruger ofte at grille over trækul, for det giver andre smagsoplevelser, men vi er helt med på, at den foretrukne grill i dag er en gasgrill, fordi det skal være hurtigt og nemt. Og ligegyldigt om du bruger briketter, trækul eller gas, så er det kødsaft og kødsmag, du arbejder med på grillen. Det kan du ikke gøre på samme måde på en pande, forklarer Michael.
Og de ved, hvad de taler om, for de afprøver de produkter, de sælger. Og de tænder selv op for grillen flere gange om ugen året rundt.
- Du kan lave alt fra gourmetmad til suppe, steg og is på din grill. Det vildeste spørgsmål, jeg har fået fra en kunde, er, hvordan man griller en bæverhale, fortæller Michael.
Berit nævner, at østers bliver helt fantastiske efter en hurtig tur på grillen.
- Det giver en helt anden oplevelse. De ændrer konsistens, og så kan de serveres med lækker vinaigrette og andet tilbehør, foreslår hun.
I forbindelse med forretningen er der indrettet et køkken, der er godkendt til at holde kurser i.
- Det bruger vi året rundt. Her op til jul har vi haft to kurser med tips og tricks til flæskestegen og anden. Der skulle også laves røget risalamande med karamelliserede mandler på grillen, fortæller hun.
Underviseren var en professionel kok.
Vigtigste opgave
I butikken står grill i alle prisklasser.
- Vi har gasgrillens Rolls Royce. Du får ikke noget bedre. Den er håndlavet og håndpoleret. Hver brænder vejer seks kilo, og der er evighedsgaranti på den, siger Michael.
Prisen er 55.000 kroner plus moms.
- I butikken vil vi ikke bare sælge dyre grill. I stedet ser vi det som vores vigtigste opgave at afdække kundens behov og derefter råde og vejlede. Der er ingen mennesker, der bliver bedre grillere af at købe en dyr grill. Den billige kan lave nøjagtigt det samme. Men når du køber et kvalitetsprodukt, så har du en grill, du kan bruge hele livet, forklarer han.
I butikken har de fingeren på pulsen. Førhen købte kunderne gerne en stor grill med sideborde og skabe nedenunder.
- Vi kan mærke, at det næste, der kommer til at buldre frem i Danmark, er indbygningsgrill. Folk vil bygge deres egne udendørs køkkener og have individuelle løsninger, siger Stig.
Ligesom når man vil have et køkken indendørs, så kan kunden i grill-forretningen vælge for eksempel hvilket materiale bordpladen skal være lavet af, og om det skal være med køleskab og vask, når de vælger at etablere et udendørs køkken/grillcenter.
- Når folk laver udendørs køkkener, så stiller de det typisk op af væggen, og så er dine gæster bag dig, når du står i dit køkken. Hvis du vender det om, så står du og kigger på dine gæster, mens du laver mad, så er du også med i festen, lyder et af de gode råd fra butikken
Konkurrencer ved grillen
Tidligere deltog Michael ofte i internationale grillkonkurrencer.
- Der nørdede jeg i alle detaljer. Det bedste var, da vi skulle til en konkurrence i Holland, hvor vi skulle lave burgere. Der var kravet, at alt skulle laves på grillen, så inden konkurrencen fik jeg en aftale med en bager i Blåvand. Over en hel weekend lærte han mig om dej og afbagning. Jeg skulle blandt andet finde den helt rigtige temperatur til hævning. Da jeg kom hjem, brugte jeg tre uger på at perfektionere burgeren derhjemme. Til sidst blev der langet burgere over hækken til naboen hver eneste dag, og mine unger græd og sagde, at de ikke ville have burgere mere, fortæller Michael med et glimt i øjet.
I en periode på seks år dystede han i grill-konkurrencer i Europa, Skandinavien og USA.
På væggen i butikken hænger et bevis på hans bedste placering. Han vandt en tredjeplads tilbage i 2012 i whisky-producenten Jack Daniels' verdensmesterskab i amerikansk barbecue i den lille by Lynchburg i Tennessee.
Sidste år var TBS Grillshop vært ved sin egen grill-konkurrence tilsat countrymusik og udstilling af amerikanerbiler. Succesen gentages til maj næste år, hvor deltagerantallet vokser fra 16 teams i år til maksimalt 25 teams næste år. Det bedst placerede team får adgang til at være med i både Jack Daniels mesterskabet i USA og i World Food Festival.
Michael Toftelund står ved det, han beskriver som gasgrillens Rolls Royce. Den har to gasbrændere, der vejer seks kilo hver, evighedsgaranti, er håndpoleret og koster 55.000 kroner plus moms.- Men hvis du kun griller otte gange om året, så er der ingen grund til at købe den. Vi spørger altid vores kunder ind til deres behov, og så rådgiver vi ud fra det, når de skal vælge en grill, forklarer Michael Toftelund
Stig Jensen har prøvet at grille det meste lige fra steaks over østers til grøntsager. - Du kan lave utrolig meget sund mad på grill, for du tilsætter ikke fedtstoffer og alt muligt andet, forklarer han.
TBS Grill Shop i Brørup er Danmarks største specialbutik indenfor grill, trækul, røgovne, udstyr og grill-reservedele. Michael Toftelund og parret Stig og Berit Jensen er det passionerede team bag TBS Grillshop, som importerer fra blandt andet USA.
TBS Grillshop
- TBS Grillshop er Danmarks største specialbutik indenfor grill, trækul, røgovne og grill-reservedele. Fra butikken sælges også diverse sovser og krydderier.
- Ægteparret Berit og Stig Jensen driver forretningen sammen med kompagnonen Michael Toftelund.
- Ægteparret bor i Brørup, hvor virksomheden ligger på Fabriksvej 15. Michael Toftelund bor tæt på Ringe på Fyn.
- Virksomhedens nyeste regnskab viser et overskud på 582.000 kroner før skat.
- Ud over salg, står trioen også bag kurser og en stor grillkonkurrence, hvor det vindende team får adgang til Jack Daniels verdensmesterskab i grill og World Food Festival. Konkurrencen afvikles i samarbejde med venner af huset.
- TBS Grillshop er virksomhedens webshop og ansigtet udadtil mod den private sektor. Bagved ligger afdelingen Primo Nordic, der tager sig af import og eksport af forskellige agentur-varer, som også sælges videre til forhandlere i ind- og udland.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.